MD: 'definitief offensief', Barcelona meldt zich met 3 miljoen euro bij Chelsea

MD: 'definitief offensief', Barcelona meldt zich met 3 miljoen euro bij Chelsea

18-07-2022 10:19
47

FC Barcelona heeft met Raphinha en Robert Lewandowski twee topaankopen binnen en beleidsbepalers Mateu Alemany en Jordi Cruijff wil nu doordrukken. Volgens Mundo Deportivo moet er een 'definitief offensief' voor César Azpilicueta op gang komen.

De 32-jarige back speelt al tien jaar bij Chelsea, dat hem in 2012 overnam van Olympique Marseille. Vlak voor de jaarwisseling werd er al melding gemaakt van een persoonlijk akkoord tussen Azpilicueta en FC Barcelona, dat echter wel zijn doorlopende contract af moet kopen.

Volgens Mundo Deportivo heeft Barça drie miljoen euro over voor de veertigvoudig Spaans international. Chelsea lijkt bereid om zijn aanvoerder voor een bescheiden bedrag te laten gaan, maar wil wel eerst een vervanger binnenhalen. Barcelona heeft ook interesse in land- en ploeggenoot Marcos Alonso, maar dat staat los van de kwestie-Azpilicueta.

Als alles rondkomt, kan de back uit Pamplona de vijfde aanwinst worden. Voordat Raphinha en Lewandowski werden vastgelegd, kwamen Franck Kessié en Andreas Christensen al transfervrij over van AC Milan en Chelsea.