Cor Potcast-doelman De Fockert gaat weer keepen: Ik was er helemaal klaar mee

Cor Potcast-doelman De Fockert gaat weer keepen: "Ik was er helemaal klaar mee"

18-07-2022 10:38
17

Maarten de Fockert behoort tot het vaste team van de populaire Cor Potcast en gaat zijn keeperscarrière ook weer oppakken. De oud-doelman van sc Heerenveen, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles en Excelsior zal volgend seizoen uitkomen voor SteDoCo in de Derde Divisie.

Vorig seizoen vertrok De Fockert bij Excelsior en beëindigde hij zijn profcarrière, waar hij steeds minder plezier in had. "Ik kreeg er werkelijk een afkeer van en deed het uiteindelijk alleen nog voor het geld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Inmiddels is De Fockert ook bezig met een maatschappelijke carrière. "Ik heb voor het voetbal als een monnik geleefd en haalde in mijn Feyenoord-periode mijn vwo-diploma. Hoe verder ik afkwam van een toploopbaan in het voetbal, hoe harder ik ben gaan nadenken over mijn toekomst."

Nu gaat hij dus ook weer keepen, terwijl hij een half jaar geleden nog bedankte voor een toenaderingspoging van Kozakken Boys. "Daar wilde ik niet eens over praten. Ik was er helemaal klaar mee. Toen ik daarna op wereldreis ging (naar Midden- en Zuid-Amerika, red.), kreeg ik toch weer kriebels. Ik ging het groepsgevoel missen, de kleedkamer en lekker onder de lat staan." SteDoCo kon hem wel overtuigen. "Dat jaar in een andere wereld heeft mijn hoofd leeggemaakt. Ik ben nu heel tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt."