'Barça denkt nog steeds aan verkoop De Jong, transferwens Nico niet ingewilligd'

'Barça denkt nog steeds aan verkoop De Jong, transferwens Nico niet ingewilligd'

19-07-2022 09:39
20

Nico González zal de ontwikkelingen rondom ploeggenoot Frenkie de Jong scherp in de gaten houden, meldt Mundo Deportivo. Of de twintigjarige middenvelder volgend seizoen perspectief op speeltijd heeft, lijkt af te hangen van een eventuele transfer van De Jong.

González maakte vorig seizoen onder Ronald Koeman zijn profdebuut en kwam vervolgens tot 37 officiële wedstrijden in het blauw-rood. Dat deed hij echter vaker als invaller dan als basisspeler en volgens MD overweegt hij om een huurtransfer te maken en elders ervaring op te doen. Barcelona wil hem echter binnenboord houden, voor het geval dat De Jong deze zomer nog vertrekt, klinkt het.

Als het aan Barcelona ligt, gaat dat ook gebeuren. De Catalanen trokken de portemonnee voor Raphinha en Robert Lewandowski en kunnen de transferinkomsten goed gebruiken. Er zou zelfs een akkoord zijn met Manchester United, maar De Jong loopt niet warm voor een transfer naar Old Trafford. Hij voelt zich thuis in Catalonië, wil in de Champions League voetballen en baalt ervan dat de besprekingen achter zijn rug worden gevoerd, werd eerder deze maand al duidelijk.