Heerenveen voegt vijfde Zweed toe aan de selectie na geslaagde proefperiode

Heerenveen voegt vijfde Zweed toe aan de selectie na geslaagde proefperiode

19-07-2022 14:57 Laatste update: 15:26
25

SC Heerenveen heeft Hussein Ali overgenomen van het Zweedse Örebro. De rechtsback legde eerst een proefperiode af in Friesland en de clubleiding was zo overtuigd dat hij een contract kreeg bij de Eredivisie-club. Ali tekent tot 2025 in Heerenveen. 

In de oefenwedstrijden tegen TOP Oss (4-1) en FC Utrecht (0-1) speelde de twintigjarige verdediger al mee. Hierin maakte Ali dermate indruk, dat Heerenveen hem een contract heeft aangeboden. "In onze zoektocht naar een verdedigende versterking kwamen we uit bij Hussein", vertelt technisch manager Ferry de Haan op de clubwebsite. "Tijdens zijn proefperiode bij de club heeft hij het beeld dat wij van hem hadden bevestigd. Wij denken dat Hussein over de voorwaarden beschikt om zich hier te ontwikkelen tot een moderne vleugelverdediger. Hij is een talentvolle speler die opvalt vanwege zijn verdedigende kwaliteiten."

Ali speelde al interlands voor de jeugdelftallen van Zweden en speelde sinds zijn debuut in 2019 al wedstrijden in het eerste van Örebro. Op zijn zeventiende speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de club en uiteindelijk kwam hij tot 58 competitieduels voor de Zweden. Begin deze maand kreeg hij toestemming om een proefperiode bij Heerenveen af te werken. In Friesland is Ali na het eerder aantrekken van Alex Timossi Andersson de vijfde Zweed in de selectie: Rami Kaib, Rami Al Hajj en Amin Sarr spelen al langer in het Abe Lenstra Stadion.