Guardiola geeft duidelijkheid over vertrek: ‘Hebben fijn afscheid kunnen nemen’

20 juli om 11:35
Laatste update: 20 juli om 11:38

Pep Guardiola heeft tijdens een persconferentie laten weten dat de overgang van Oleksandr Zinchenko naar Arsenal rond is. De manager van Manchester City is blij dat de club en selectie afscheid hebben kunnen nemen van de Oekraïner. Volgens The Athletic is met de transfer een bedrag van 38 miljoen euro gemoeid.

"Het was heel fijn met Alex, dat we goed afscheid van hem hebben kunnen nemen", aldus Guardiola. "Dit konden we helaas niet doen bij Gabriel Jesus en Raheem Sterling (vertrokken naar respectievelijk Arsenal en Chelsea, vanwege de vakantieperiode. Gisteren (dinsdag, red.) hebben we met z'n allen kunnen eten en hebben we afscheid kunnen nemen, zodat hij nu door kan naar Arsenal."

Ook verdediger Kyle Walker laat zich uit over de transfer van Zinchenko naar Arsenal. "Mocht alles goed gaan met de persoonlijke voorwaarden en zijn medische keuring, dan zal hij naar Arsenal gaan. Je merkt wel aan de reacties van alle spelers en van de mensen bij de club dat hij een populaire jongen is. Hij zal gemist worden en daar zullen we mee moeten dealen. Dat is ook onderdeel van het voetbal. We zullen dit moeten opvangen met de spelers die we nu hebben."

Zinchenko zal bij Arsenal een contract tekenen van vier jaar en de club betaalt een bedrag van 38 miljoen euro voor de verdediger. Bij de Londenaren wordt de Oekraïense ex-PSV'er dus herenigd met ex-ploeggenoot Gabriel Jesus.