Update: FC Twente gaat komst Griekse linksbuiten Tzolis snel afronden

Update: FC Twente gaat komst Griekse linksbuiten Tzolis snel afronden

20-07-2022 20:40 Laatste update: 23:53
274

FC Twente stunt op de transfermarkt en kan volgend seizoen beschikken over de Griek Christos Tzolis, meldt The Athletic. Norwich City betaalde in 2021 nog elf miljoen euro voor de aanvaller, die nu op huurbasis naar Enschede verkast.

Tzolis brak door bij PAOK Saloniki, maakte een toptransfer naar Carrow Road, maar veroverde geen basisplek en kon de degradatie naar het Championship niet voorkomen. Volgens The Athletic vliegt hij donderdag naar Nederland voor zijn medische keuring en de afhandeling van de laatste formaliteiten. FC Twente neemt een groot deel van zijn salaris voor zijn rekening. Het doorgaans betrouwbare medium maakt geen melding van een optie tot koop in de aanstaande huurtransfer.

Feyenoord, Stuttgart, Club Brugge en Cercle Brugge hadden ook interesse in Tzolis, maar FC Twente heeft de strijd om de dertienvoudig Grieks international gewonnen. Waarschijnlijk moet hij met Virgil Misidjan strijden om een plekje als linksbuiten, net zoals landgenoot Dimitrios Limnios dat vorig seizoen deed.

FC Twente versterkte zich eerder met Sem Steijn, Mathias Kjølø en Przemyslaw Tyton, terwijl huurlingen Michal Sadílek en Michel Vlap definitief werden vastgelegd en Joshua Brenet zijn aflopende contract alsnog verlengde. De Tukkers spelen op 4 augustus in de Conference League tegen Racing Union FC uit Luxemburg of FK Cukaricki uit Servië en openen daarna het Eredivisie-seizoen tegen NEC.

Update: FC Twente gaat zich spoedig versterken met Christos Tzolis, bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur. De Griekse linksbuiten wordt gehuurd van Norwich City. De Tukkers hopen de deal nog deze week af te ronden.