'Sparta verrast en wil De Guzman na twaalf jaar terughalen naar Nederland'

21 juli 2022 om 10:16
Laatste update: 21 juli 2022 om 10:30

Jonathan de Guzman kan twaalf jaar na zijn vertrek bij Feyenoord terugkeren op de Nederlandse velden. Sparta hoopt te stunten met de 34-jarige middenvelder.

Met dat nieuws pakt Voetbal International donderdagochtend uit. Sparta wil De Guzman vastleggen voor volgend seizoen. De ervaren middenvelder is veertienvoudig Oranje-international, speelde op het WK van 2014, maar raakte de laatste jaren uit beeld. Sinds oktober 2020 is hij speler van het Griekse OFI Kreta.

De Guzman zag het levenslicht in Canada, verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland en vertrok in 2010, toen hij Feyenoord verruilde voor Real Mallorca. Later kwam De Guzman uit voor Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona en Eintracht Frankfurt. Zijn contract in Griekenland loopt nog één jaar door.

Sparta is deze zomer zeer bedrijvig op de transfermarkt. De Guzman moet na Nick Olij, Omar Rekik, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Koki Saito, Charles-Andreas Brym, Younes Namli, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt en Jason Lokilo de elfde zomeraanwinst worden op Het Kasteel.