Feyenoord sluit 2,5 jaar na Bozeník-transfer huurdeal met MSK Zilina

Feyenoord sluit 2,5 jaar na Bozeník-transfer huurdeal met MSK Zilina

21-07-2022 18:13
36

Feyenoord voegt een Slowaakse jeugdinternational toe aan zijn O21-elftal. De zestienjarige Leo Sauer wordt voor één seizoen gehuurd van MSK Zilina, de club die Róbert Bozeník begin 2020 nog afleverde aan de Rotterdammers.

Hoofd jeugdopleidingen Rini Coolen noemt Sauer 'een van de grotere jeugdtalenten' in Slowakije. "Hij valt het beste te omschrijven als een creatieve buitenspeler die over een goede techniek beschikt. Ondanks zijn nog jonge leeftijd zal hij al worden toegevoegd aan Feyenoord Onder 21 en we hopen dat hij daar snel zijn draait gaat vinden", vertelt Coolen via de Feyenoord-kanalen over de aanvaller.

Sauer zelf is in zijn nopjes met de transfer. "Ik heb voor Feyenoord gekozen omdat mijn droom is om profvoetballer te worden bij een grote Europese club. De manier van spelen bij Feyenoord spreekt me erg aan en daarnaast heeft de club een rijke historie en fantastische supporters. Ik hoop het komende seizoen veel succes te hebben bij de club."

De O21 van Feyenoord liep vorig seizoen promotie mis en zal opnieuw uitkomen in de beloftencompetitie, in de hoop op termijn in de voetbalpiramide in te stromen. Feyenoord laat in het midden of er ook een optie tot koop in de huurovereenkomst met Zilina is bedongen.