'Zivkovic bovenaan lijstje FC Emmen, proefspeler Ebecilio nog in spanning'

'Zivkovic bovenaan lijstje FC Emmen, proefspeler Ebecilio nog in spanning'

21-07-2022 19:57
28

FC Emmen hoopte op de komst van oude bekende Bas Dost, maar verloor de strijd op de transfermarkt van FC Utrecht. Nu valt de naam van Richairo Zivkovic nadrukkelijk aan de Oude Meerdijk.

Zivkovic werd in 1996 geboren in Assen, brak door bij het naburige FC Groningen en werd op zijn zeventiende al overgenomen door Ajax. Daar kwam hij echter niet uit de verf en na diverse omzwervingen speelt hij nu bij Rode Ster Belgrado, in het geboorteland van zijn moeder. FC Emmen hoopt nu op zijn komst en Zivkovic staat open voor een terugkeer naar Nederland, meldt Voetbal International. De aanwezigheid van trainer Dick Lukkien, die hij nog kent van zijn tijd bij FC Groningen, is een extra factor, maar zijn doorlopende contract in Servië is juist een obstakel.

Wedden

Meer odds

FC Emmen heeft met Ole Romeny en de Peruviaanse nieuwkomer Gonzalo Sánchez momenteel twee fitte centrumspitsen. Mart Lieder, Keuken Kampioen Divisie-topscorer van 2017/2018, is nog herstellende van een kruisbandblessure. Oud-Ajacied Lorenzo Ebecilio traint al enige tijd mee in Emmen en fungeerde een aantal keer als spits, maar het is nog niet duidelijk of hij in aanmerking komt voor een langer verblijf. Ook de namen van Henk Veerman (FC Utrecht) en oude bekende Michael de Leeuw (FC Groningen) vallen in de wandelgangen, maar VI benadrukt dat er nog geen concrete beweging rondom het tweetal is.