'Sparta-stunt een feit, komst De Guzman (34) hoogtepunt in actieve transferzomer'

22 juli 2022 om 10:44

Sparta heeft Jonathan De Guzman (34) binnen, meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De veertienvoudig Oranje-international – present op het bronzen WK van 2014 – gaat voor één seizoen tekenen en meldt zich vrijdag al op Spangen.

Sparta werd donderdag voor het eerst aan De Guzman gelinkt en volgens het AD zijn de plooien alweer gladgestreken. De geboren Canadees speelde de voorbije twee seizoenen voor OFI Kreta, maar keert na twaalf jaar terug in de Eredivisie.

De Guzman brak in het seizoen 2005/2006 door bij Feyenoord en vertrok in 2010 naar Real Mallorca. Later speelde hij met wisselend succes bij Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona en Eintracht Frankfurt. Tussen 2013 en 2015 kwam hij ook tot veertien wedstrijden namens het Nederlands elftal.

Het aantrekken van de ervaren middenvelder is het meest opvallende wapenfeit van Sparta, in een toch al opvallend actieve transferzomer. Nick Olij, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Jason Lokilo, Koki Saito en Omar Rekik wisten de weg naar het Kasteel ook al te vinden. Younes Namli en Arno Verschueren werden bovendien definitief ingelijfd na een verhuurperiode.