Brama uit voorzorg gewisseld: 'Gezien zijn verleden wel een mentaal iets'

Brama uit voorzorg gewisseld: 'Gezien zijn verleden wel een mentaal iets'

24-07-2022 11:34 Laatste update: 11:37
3

Wout Brama stond vrijdag voor het eerst sinds 28 november weer als speler in De Grolsch Veste. De 35-jarige routinier zal echter niet met veel plezier terugdenken aan zijn rentree: de middenvelder voelde iets aan zijn lies en werd na een half uur naar de kant gehaald in het duel met FC Schalke 04. 

Trainer Ron Jans spreekt over de situatie van Brama met RTV Oost. "Hij voelde wat opkomen in de lies. Gezien het verleden is dit voor Wout wel een mentaal iets", geeft Jans toe. De trainer is voorzichtig met de 35-jarige middenvelder, die in zijn carrière al veelal werd geplaagd door zware blessures. Twente won het duel met Schalke met 3-1, onder meer door een geweldige vrije trap van Michel Vlap. 

Brama wilde graag nog één seizoen door met de club die knap vierde werd in de Eredivisie. De middenvelder stelde zelf een prestatiecontract voor: Brama ontvangt een salaris gebaseerd op zijn fitheid en de hoeveelheid wedstrijden die hij afwerkt. 

Twente werkt op 29 juli nog een oefenduel af tegen het Italiaanse Bologna en speelt vervolgens op 4 augustus het eerste duel in de derde kwalificatieronde van de Conference League. De Tukkers spelen dan tegen de winnaar van het duel tussen Union Luxembourg en FK Čukarički