Brama (35) wil door, ondanks twijfels Twente: De ballen uit mijn broek gewerkt

Brama (35) wil door, ondanks twijfels Twente: "De ballen uit mijn broek gewerkt"

17 May - 07:38 Laatste update: 08:31
17

Wout Brama speelde wegens blessureleed een beperkte rol in het topseizoen van FC Twente, dat maandag uitgebreid zijn rentree in Europa vierde. De routinier is echter vastbesloten om nog een jaar door te gaan, ondanks de twijfels over zijn fitheid.

De 35-jarige controleur kwam eind november voor het laatst in actie. "Brama zit in een moeilijke situatie en is weinig fit geweest. We kunnen het ons niet permitteren om te beginnen met een niet fitte speler, want hij neemt een plaats in", liet technisch directeur Jan Streuer zondag weten. "Ja, nu moet ik uitkijken wat ik zeg", countert Brama in gesprek met ESPN. "Als ik fit ben, wil ik heel graag door en dat weet de club ook. Maar ik ga niet in de voorbereiding meetrainen om mijn fitheid te laten zien. We kunnen over allerlei zaken praten, maar dat vind ik een beetje gek."

Het contract van Brama loopt af en FC Twente is vooralsnog huiverig om een nieuwe aanbieding te doen. "Ik ben de laatste anderhalf jaar niet zo fit geweest, ik heb driekwart jaar gespeeld, dat is gewoon niet veel. Dus ik begrijp de club heel goed, in de situatie waarin ze zitten. Dus we moeten het daar in de voorwaarden van het contract goed over hebben. Of ik het nog een seizoen zou kunnen? Ja, ik heb het laatste halfjaar niet de ballen uit mijn broek gewerkt om fit te worden, om nu te stoppen. Dus ik ga sowieso niet stoppen en ik hoop heel graag met Twente Europa in te gaan. En ik hoop ook dat de club dat wil."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s