Schokkend verhaal Bakayoko: 'Mijn leven is geriskeerd, onaanvaardbaar'

Schokkend verhaal Bakayoko: 'Mijn leven is geriskeerd, onaanvaardbaar'

26-07-2022 10:15
194

Tiemoué Bakayoko heeft twee weken geleden angstige momenten beleefd in Italië. De Franse middenvelder van AC Milan werd aangezien voor een crimineel en onder schot gehouden. Nu blikt hij terug op dat moment.

Bakayoko en zijn passagier voldeden volgens de politie aan het signalement en werden als criminelen behandeld, terwijl ze niets hadden gedaan. De schrik zit er twee weken later nog altijd in. "Fouten maken is menselijk. Daar heb ik geen problemen mee. Maar ik heb wel een probleem met de methode. Het ging te ver", stelt Bakayoko in een video op zijn social media. "Waarom hebben ze mij en mijn documenten niet gewoon op een normale manier gecontroleerd? Vraag het gewoon."

Volgens Bakayoko stond zijn leven op het spel. "In de video die op social media staat, zie je niet alles. Het is misschien wel het rustigste gedeelte van wat er is gebeurd. Op slechts één meter afstand werd een pistool op me gericht. Mijn leven is duidelijk in gevaar gebracht. Ongeacht de redenen van de politie, het is een fout: ze wisten niet zeker welke verdachten ze hadden aangehouden. De gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn als ik niet rustig was gebleven. Het is onaanvaardbaar om levens zo in gevaar te brengen."