Schreuder verrast met nieuwe plek bij Ajax: 'Fitz-Jim ontzettend slimme speler'

Schreuder verrast met nieuwe plek bij Ajax: 'Fitz-Jim ontzettend slimme speler'

27-07-2022 09:33
126

Alfred Schreuder denkt aan een verrassende nieuwe positie voor Kian Fitz-Jim bij Ajax. De frêle middenvelder viel dinsdag in als rechtsback in het oefenduel met Shakhtar Donetsk (3-1).

Schreuder lijkt er nog niet over uit wie de opvolger van Noussair Mazraoui moet worden. Devyne Rensch krijgt momenteel de voorkeur, maar de Amsterdammers oriënteren zich ook op versterkingen. Zo werd Santiago Arias al aangeboden. Tegen Shakhtar speelde de negentienjarige Fitz-Jim even als rechtsback. "Fitz-Jim is een ontzettende slimme speler", zegt Schreuder tegen Ziggo Sport. "Hij is eigenlijk een middenvelder, maar Mazraoui was dat vroeger ook. Als je goed in die positie kan spelen en je leert ook verdedigen, dan is dat een heel mooie positie voor een slimme voetballer."

Na het oefenduel met de Oekraïeners ziet Schreuder nog altijd genoeg verbeterpunten bij Ajax. "We moeten fysiek nog wel een stap zetten en de afstemming met het drukzetten in de eerste helft was niet altijd goed. De restverdediging stond ook niet altijd goed, we hadden verder hogerop gesloten moeten staan zodat ze niet op de counter konden spelen", aldus de coach, die ook hamert op de dingen die wel goed gingen. "In de eerste helft hadden we wel vier keer kunnen scoren. We hebben dominant gespeeld. De kwaliteit van de groep wordt steeds beter en dat is prettig om te zien."