Xavi ziet toekomst voor Dest én Pjanic bij Barcelona: 'Zijn visie is uniek'

Xavi ziet toekomst voor Dest én Pjanic bij Barcelona: 'Zijn visie is uniek'

27-07-2022 09:52
32

Waar FC Barcelona open staat voor een transfer van Frenkie de Jong en Memphis Depay, lijkt Sergiño Dest niet te mogen vertrekken uit Camp Nou. De 21-jarige vleugelverdediger maakt tijdens de voorbereiding een goede indruk op Xavi.

Barça leek eerder te hopen op lucratieve aanbiedingen voor de ex-Ajacied, die zelf echter al aangaf niet weg te willen. Inmiddels lijkt hij zijn gelijk te halen. Xavi bevestigt dat hij Dest wil behouden. "Hij is snel en verdedigt goed. Hij is een goede speler, is nog steeds jong en is belangrijk voor de toekomst", vertelde de trainer na het oefenduel met Juventus (2-2).

Ook voor Miralem Pjanic lonkt mogelijk een nieuwe kans. Waar Frenkie de Jong opnieuw inviel als verdediger, kreeg de Bosniër speeltijd op het middenveld. "Hij is technisch erg goed en zijn inzicht is uniek. Ik ben groot fan van Pjanic. Hij heeft zich uitstekend aangepast aan onze speelwijze. We gaan zien wat er nog op de markt gaat gebeuren rondom hem", aldus Xavi.

Pjanic kwam onder Ronald Koeman niet aan de bak bij Barcelona. De oud-spelmaker van Juventus liet zich vervolgens weinig vleiend uit over de Nederlandse trainer.