Ik heb tien jaar in de Eredivisie gespeeld, dus dat is voor mij wel klaar

"Ik heb tien jaar in de Eredivisie gespeeld, dus dat is voor mij wel klaar"

27-07-2022 18:36
89

Adam Maher is zeker niet alleen voor het geld naar Damac FC gegaan. Het sportieve plan van de club uit Saudi-Arabië spreekt de oud-middenvelder van FC Utrecht aan, vertelt hij bij ESPN.

Utrecht verdient nog 1,8 miljoen euro aan de transfer van Maher. "Ik heb veel research gedaan en spelers gesproken die daar gespeeld hebben. Dan krijg je veel mee. Het is de beste competitie in Azië, dan zit het wel goed", zegt Maher. 

"Of er toppers spelen? Daar heb ik niet naar gekeken. Ik las dat Cristiano Ronaldo een aanbieding kreeg waar ik wel voor zou tekenen", aldus Maher. "Dat betekent dat ze bezig zijn met een nieuwe generatie. Ze zijn met een plan bezig, maar voor mij is het belangrijk dat ik ga spelen en een ervaring rijker word."

Een transfer binnen Europa behoorde ook tot de mogelijkheden voor Maher, die ook aan een leven na het voetbal denkt. "Er waren een paar clubs uit Europa, maar ik ben al 28 en denk ook aan later. Je moet voor jezelf zorgen, dus dat was het belangrijkste. Ik heb tien jaar in de Eredivisie gespeeld, dus dat is voor mij wel klaar. Dan kijk je ook naar de zaken er omheen en de gesprekken met de club, die goed waren. Ze wilden me graag hebben."