‘Ik ga voor een droomseizoen, ben klaar om het verschil te maken bij Ajax’

‘Ik ga voor een droomseizoen, ben klaar om het verschil te maken bij Ajax’

28 juli - 00:07 Laatste update: 00:15
113

Francisco Conceição tekende eerder deze zomer een contract voor vijf jaar bij Ajax. De beoogde opvolger van Antony wil niet wachten tot zijn concurrent vertrekt uit Amsterdam, maar hij wil nu al belangrijk zijn voor de club.

"Ajax is een club die mooi voetbal wil spelen en een show wil geven. Daar identificeer ik me wel mee", vertelt de negentienjarige Portugees in een interview op de clubwebsite van de Amsterdammers. "Ik verwacht de ploeg zoveel mogelijk te kunnen helpen met doelpunten en assists. Ik ben ambitieus, heel ambitieus. Ik hoop meteen op een droomseizoen en het seizoen erna net zo goed of nog beter. Ik ben klaar om bij Ajax het verschil te maken en ik kan niet wachten om officieel te beginnen."

Conceição geeft ook een beeld van wat de Ajax-fans kunnen verwachten bij zijn spel. "Ik speel graag aanvallend en zoek de één tegen één veel op. Dat hoop ik mee te brengen en ik hoop te verbeteren waar ik nog niet goed in ben. Zo wil ik mijn teamgenoten kunnen helpen om verschillende titels te veroveren."

Met dezelfde taal die de spelers spreken wordt ook al snel de link gelegd met de Braziliaan Antony, die op dezelfde positie speelt als Conceição. De Portugees spreekt van een goede band tussen de twee. "Het is gezonde concurrentie. Als voetballiefhebber volg ik Antony natuurlijk al een tijdje en ik weet dat hij hier een grote speler is. Ik hoop veel van hem te mogen leren en hij heeft me geholpen vanaf dag één. Hij is een goed voorbeeld voor me."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie