'Lucca 'gefascineerd' door spelen bij Ajax, ondanks allerlaatste poging Bologna'

'Lucca 'gefascineerd' door spelen bij Ajax, ondanks allerlaatste poging Bologna'

29 juli - 17:37 Laatste update: 19:56
68

Lorenzo Lucca zal spoedig naar Amsterdam vliegen om zijn transfer naar Ajax af te ronden, weet Gianluca Di Marzio. Het is de bedoeling dat de spits maandag wordt gekeurd, waarna de huurdeal helemaal rond is.

Alleen de laatste details tussen Ajax en de agenten van Lucca moeten nog afgerond worden. Zoals bekend zijn de Amsterdammers ook akkoord met Pisa: Lucca wordt voor één seizoen gehuurd, waarna Ajax een optie tot koop van tien miljoen euro plus bonussen kan lichten. Als de landskampioen dat doet, dan heeft Pisa ook een doorverkooppercentage op een toekomstige transfer van Lucca.

De boomlange spits leek eerst op weg te zijn naar Bologna, maar Ajax wist de transfer te kapen. Toen de nummer dertien van de Serie A dat doorhad, werd er nog één laatste poging gewaagd. Dat was zonder succes, want Lucca wil per se naar Ajax. De jeugdinternational is 'gefascineerd' door het feit dat hij in Amsterdam Champions League-voetbal kan spelen en dat hij de eerste Italiaan ooit wordt in het shirt van Ajax.

Lucca gaat bij Ajax waarschijnlijk als pinchhitter fungeren. Trainer Alfred Schreuder zocht nog naar een dergelijke speler en met zijn kwaliteiten past de man uit Turijn in dat profiel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie