'We kunnen Frenkie de Jong niet dwingen om zijn salaris te verminderen'

30 juli 2022 om 10:35

FC Barcelona doet er alles aan om Frenkie de Jong binnenboord te houden. Althans, dat zegt voorzitter Joan Laporta. Club en speler liggen niet op één lijn wat betreft de salariskwestie.

De Jong wil graag bij Barcelona blijven, maar is vooralsnog niet bereid om genoegen te nemen met een salarisvermindering omdat hij vanwege de coronacrisis nog geld van de club krijgt. De Jong leverde destijds salaris in. Manchester United wil hem graag hebben en heeft met Barcelona een akkoord over de transfersom, maar De Jong wil niet.

"In het voetbal weet je het nooit. Het hangt allemaal af van de verschillende partijen, maar in principe kan ik zeggen dat er een grote kans is dat hij blijft. Als president zal ik mijn best doen om te zorgen dat hij blijft", vertelt Laporta bij CBS Sports. "Allereerst hopen we dat Frenkie bij Barcelona blijft. We houden van hem als speler en als mens. Hij is een speler van hoge kwaliteit en een goede jongen. Ik weet ook dat hij wil blijven."

"Met Frenkie doen we precies hetzelfde als de rest van de ploeg. De aanwinsten die binnenkomen hebben hun salaris aangepast aan de nieuwe structuur. Maar Frenkie heeft een contract en dat respecteren we. We kunnen hem niet dwingen om zijn salaris te verminderen. Het is zijn beslissing. We proberen de club op een voorzichtige en duurzame manier te besturen. Dus we moeten deze gesprekken voeren en doen dat op een rustige en weloverwogen manier", zegt Laporta. "We hebben de situatie uitgelegd en zijn alle spelers die ons kunnen helpen dankbaar. Met Dembélé hebben we hetzelfde gedaan en ik ben hem erg dankbaar. Na maanden van gesprekken accepteerde hij een salarisverlaging, hij kan trots zijn op zijn beslissing."

Wat als De Jong geen salarisverlaging accepteert? "Dan gaat hij gewoon door. Hij heeft een contract en wij zullen dat respecteren. Voor ons is hij een speler van Barcelona."