Van Bronckhorst grijpt in en ontsnapt in seizoensopening aan blamage met Rangers

Van Bronckhorst grijpt in en ontsnapt in seizoensopening aan blamage met Rangers

30-07-2022 15:11 Laatste update: 17:24
6

Giovanni van Bronckhorst is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Even leek de manager van Rangers FC tegen Livingston af te stevenen op een nederlaag, maar na goed ingrijpen werd alsnog gewonnen.

Rangers begon zaterdag zonder de naar Ajax vertrokken Calvin Bassey. Van Bronckhorst moest het ook stellen zonder aanvaller Joe Aribo, die onlangs naar Southampton vertrok. In een matige eerste helft, met aanwinsten Antonio Colak, John Souttar en Tom Lawrence in de basis, kwam Rangers al na vijf minuten op achterstand. 

Pas na rust konden de Schotten, die vorig seizoen de Europa League-finale verloren van Eintracht Frankfurt, een vuist maken. Het startsein voor de knappe comeback waren de wissels van Van Bronckhorst. De manager bracht Scott Arfield en James Sands in de ploeg. Vijf minuten later, in de 72e minuut, kopte Arfield Rangers op 1-1. Slechts twee minuten later bepaalde Sands, de andere invaller, de eindstand op 1-2.

Met de overwinning op Livingston, dat vorig seizoen op een achtste plaats eindigde, staat Rangers in ieder geval een dag boven aartsrivaal Celtic. De kampioen van de afgelopen jaargang begint het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Aberdeen.