Ten Hag ziet heel goed United: 'Zorgden voor veel gevaar, toonden onze wapens'

Ten Hag ziet heel goed United: 'Zorgden voor veel gevaar, toonden onze wapens'

30-07-2022 18:20
10

Erik ten Hag is zeer tevreden over het spel van Manchester United ondanks de oefennederlaag tegen Atlético Madrid. Vooral Christian Eriksen kan op complimenten rekenen van de Nederlandse manager.

United verloor met 0-1 door een late treffer van João Felix. Ten Hag vindt dat United zelf al eerder het verschil had moeten maken. "We speelden héél goed. Maar je moet toeslaan als je kansen creëert en we hebben heel veel kansen gecreëerd", zegt hij tegen de clubkanalen. "We hadden minstens één keer moeten scoren en dat hebben we niet gedaan. Zij scoren wel, dus daar ben ik niet tevreden over. Dat heb ik ook tegen het team gezegd. Dat we echt scherp moeten zijn voor het doel."

Toch ziet Ten Hag voldoende positieve punten om op voort te borduren. "Ons spel in balbezit en in de omschakeling was heel goed. We zorgden voor veel gevaar, toonden onze wapens. Daar was ik heel tevreden over." Christian Eriksen maakte in Oslo als invaller zijn opwachting. Ook dat smaakte voor Ten Hag naar meer. "We weten wat Christian allemaal kan. Hij is in staat om de aanvallers op de juiste momenten de juiste passes te geven. Vervolgens gaat het om afmaken."

De Engelse media waren na afloop ook onder de indruk van Tyrell Malacia. De ex-Feyenoorder kreeg het hoogste rapportcijfer.