Koeman: 'Bij het Nederlands elftal ook bewezen dat hij een geweldige speler is'

Koeman: 'Bij het Nederlands elftal ook bewezen dat hij een geweldige speler is'

30-07-2022 22:54
45

Steven Bergwijn heeft zaterdagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal punten gescoord bij Ronald Koeman. De toekomstige Oranje-bondscoach is positief over de Ajax-aanvaller, die voor de fraaie openingstreffer zorgde.

"Ik ken Steven heel goed", zegt Koeman, die de Johan Cruijff Schaal uitreikte aan PSV-captain Luuk de Jong, tegen ESPN. "Hij heeft in de laatste periode bij het Nederlands elftal ook bewezen dat hij een geweldige speler is. Dat liet hij vandaag bij momenten zeker zien."

Bergwijn marcheert ook in een tweespitsensysteem, weet Koeman. "Hem kennende is het geen speler die alleen maar aan de lijn speelt. Hij heeft vrijheid nodig. Dan is hij nog veel gevaarlijker. Hij kan tevreden zijn over zijn prestatie."

Koeman deed zijn uitspraken met Bergwijn in de buurt: de Ajacied stond tijdens het interview toevallig naast de bondscoach. "Ik zou zeggen: ga zo door, Steven", aldus Koeman tegen Bergwijn, die er blij mee is. "Dat is mooi natuurlijk, altijd. Dat is waar je het voor doet."

Ook andere spelers vielen Koeman op in de Johan Cruijff Arena. Wie, dat wil de toekomstige bondscoach niet kwijt. "Dat houd ik voor mezelf. Ik wil niet vanuit mijn positie, ik begin pas in januari, namen gaan noemen."