'Ajax betaalt huursom van één miljoen', Schreuder zag Lucca al spelen

'Ajax betaalt huursom van één miljoen', Schreuder zag Lucca al spelen

31-07-2022 08:58
118

Ajax betaalt één miljoen euro om Lorenzo Lucca één seizoen te huren van Pisa. De Amsterdammers kunnen de 21-jarige Italiaanse jeugdinternational volgende zomer voor tien miljoen definitief inlijven, meldt De Telegraaf.

Ajax heeft zowel met de Serie B-club als met Lucca zelf een akkoord bereikt. De 2.01 meter lange spits arriveert zondagavond in Amsterdam, waarna hij maandagochtend de medische keuring ondergaat. De Nederlandse kampioen troeft Bologna af. Die club dacht de speler al binnen te hebben, maar Lucca raakte onder de indruk van de plannen van Ajax, schrijft de krant.

Bij Ajax moet de spits van Italië O21 als targetman gaan dienen, achter opties als Dusan Tadic en Brian Brobbey. Lucca staat, mede door zijn lengte, bekend als kopsterk. Volgens De Telegraaf had Ajax een lijst met wel tien mogelijke spitsen, maar veel opties bleken te duur. 

Trainer Alfred Schreuder wilde voor het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal nog niet bevestigen dat Lucca op komst is. Wel gaf hij toe dat hij de Italiaan 'heeft zien spelen'. "Ik wil niet over namen praten, maar we hebben aangegeven dat we graag nog een targetman erbij willen. Ik weet niet of het bijna rond is, maar ik wil het voor de rest vooral over vandaag (zaterdag, red.) hebben. Wat voor type hij is? Een targetman."