De cirkel is rond: Veerman keert na zeven jaar terug bij FC Volendam

De cirkel is rond: Veerman keert na zeven jaar terug bij FC Volendam

31-07-2022 13:40
55

Tim van Duijn

Henk Veerman maakt zeer waarschijnlijk de overstap van FC Utrecht naar FC Volendam, als eerste gemeld door De Telegraaf. De boomlange spits keert na zeven seizoenen terug op het oude nest.

Veerman belandde afgelopen winter bij Utrecht, waarmee een langgekoesterde wens voor hem in vervulling is gegaan. Veerman speelde in de jeugd van Volendam samen met Jan Schilder, een supporter van Utrecht. Die pleegde zelfmoord nadat hij besefte dat hij het profvoetbal niet zou halen. Veerman stelde zichzelf als doel om ooit voor FC Utrecht te spelen en dat is gelukt. Met zijn terugkeer naar Volendam is de cirkel helemaal rond.

Wedden

Meer odds

Het management van Veerman is momenteel in Volendam om de deal rond te maken. Met de terugkeer van de spits slaat Het Andere Oranje een belangrijke slag. Veel clubs hebben zich namelijk bij Utrecht gemeld voor Veerman, maar het is Volendam dat de strijd gaat winnen.

Veerman speelde in de jeugd van Volendam, brak door in het eerste en verkaste in 2015 naar Heerenveen. Er was in het verleden ook al sprake van een transfer naar Utrecht, maar dat liep destijds stuk op de vraagprijs. Veerman tekende vervolgens bij FC St. Pauli.