'Denk niet dat veel mensen verbaasd zijn dat Henk hoog op ons lijstje stond'

'Denk niet dat veel mensen verbaasd zijn dat Henk hoog op ons lijstje stond'

31-07-2022 18:35
26

FC Volendam pakt groot uit met de terugkeer van Henk Veerman. De club weekte de spits los bij FC Utrecht, waar hij na de komst van Bas Dost weinig perspectief had.

Zondag werd duidelijk dat Veerman na zeven jaar terugkeert bij Volendam. De transfer is in kannen en kruiken. "We hebben steeds aangegeven dat we in iedere linie versterking zoeken, en de spitspositie was één van de prioriteiten. Ik denk niet dat veel mensen verbaasd zijn dat Henk hoog op ons lijstje stond, maar dat het nu daadwerkelijk realiteit wordt is heel mooi", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen van Volendam op de clubsite.

"We hebben goede gesprekken gehad met Henk, waaruit al snel bleek dat we op één lijn liggen qua gevoel en het sportieve plaatje. Henk heeft krachtig uitgesproken en daarna ook bewezen dat hij graag wilde terugkeren, en we willen ook Utrecht bedanken voor hun sportieve houding."

De terugkeer van Veerman biedt trainer Wim Jonk ineens meer aanvallende mogelijkheden. "Henk kan als bewezen target man op Eredivisie-niveau met zijn rug naar de goal ballen vasthouden, waarvan andere spelers kunnen profiteren. Daarbij is hij óók gevaarlijk in de diepte en uiteraard bij voorzetten vanaf de flank. Met Henk en Robert hebben we nu twee ervaren aanvallers in huis met scorend vermogen, en in hun schaduw kunnen de veelbelovende talenten zich rustig door ontwikkelen en dit duo challengen om later het stokje over te nemen. Dat is in een notendop het beleid waarvoor wij staan en daar ontstaat nu een hele mooie mix."