Steijn over De Guzman: 'Uitstekend, maar hij heeft nog wel even nodig'

Steijn over De Guzman: 'Uitstekend, maar hij heeft nog wel even nodig'

01-08-2022 11:37 Laatste update: 13:17
14

Jonathan de Guzman maakt een goede indruk op zijn trainer Maurice Steijn. De middenvelder van Sparta, die onlangs overkwam van OFI Kreta, moet alleen nog wel meer inhoud kweken.

Na afloop van het door Sparta gewonnen oefenduel met FC Emmen van afgelopen zondag (3-1) stonden zowel De Guzman als Steijn voor de camera’s van ESPN. Laatstgenoemde zag zijn speler een sterke wedstrijd spelen, al is er nog wel werk aan de winkel. "Hij is slim, geeft medespelers veel opties en is in alle opzichten een uitstekende speler."

Wedden

Meer odds

De Guzman, die zondag na zestig minuten werd gewisseld, is volgens Steijn voorlopig nog niet klaar voor een volledige wedstrijd. "Hij heeft nog wel even nodig om topfit te zijn. Hij heeft pas twee wedstrijden gespeeld. Maar het is een ervaren speler en hij weet precies wat er nodig is."

De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord en Napoli heeft er in ieder geval alles voor over om zo snel mogelijk elke minuut te kunnen spelen. "Je kan niet in een paar dagen helemaal fit zijn, ik ben pas een week hier. Ik ga elke dag hard werken en ik ga er alles voor geven om fitter te worden voor dit elftal."

Sparta begint volgende week vrijdag het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Heerenveen.