Eriksen sprak in verleden al met drie United-trainers over eventuele overstap

Eriksen sprak in verleden al met drie United-trainers over eventuele overstap

01-08-2022 13:21 Laatste update: 13:39
4

Christian Eriksen heeft de afgelopen jaren al meerdere keren contact gehad met Manchester United-managers over een overstap naar The Mancunians. De Deense middenvelder, die onlangs werd aangetrokken, stond eerder onder meer in de belangstelling van Louis van Gaal. 

"Toen ik bij Tottenham Hotspur speelde, sprak ik met elke manager die United in die periode had. Maar ik voelde me goed bij Spurs en ik zag mezelf niet uitkomen voor een andere Engelse ploeg. Toen besloot ik te kiezen voor Internazionale", aldus Eriksen in gesprek met Manchester Evening News.

Dat betekent ook dat Eriksen, die in 2013 van Ajax naar Spurs verkastte, contact heeft gehad met Louis van Gaal (Tussen 2014 en 2016 trainer van United). "Ja, dat klopt. Maar het voelde toen gewoon nog niet goed. Ik wilde een ander land meemaken. Bij Inter heb ik uiteindelijk een geweldige tijd gehad."

Ook Ole Gunnar Solskjaer en José Mourinho waren in het verleden dus geïnteresseerd in de middenvelder. Eriksen koos uiteindelijk voor het United van Erik ten Hag en kan onder de Nederlandse manager aanstaande zondag zijn Premier League-debuut maken voor The Red Devils. Dan staat het uitduel met Brighton & Hove Albion op het programma.