Huiberts verklaart bijzondere Bazoer-move: 'AZ past voor hem perfect in plaatje'

Huiberts verklaart bijzondere Bazoer-move: 'AZ past voor hem perfect in plaatje'

1 augustus - 18:40
175

Riechedly Bazoer moet bij AZ de opvolger van Fredrik Midtsjö worden, stelt Max Huiberts. De directeur voetbalzaken verklaart ook dat Bazoer bewust voor een move binnen Nederland kiest, ondanks veel buitenlandse interesse.

AZ maakte maandag melding van de verrassende transfer van Bazoer. De Oranje-international werd in de afgelopen weken gelinkt aan Olympique Marseille en Borussia Mönchengladbach, terwijl PSV en Feyenoord in het verleden ook genoemd zijn als geïnteresseerde clubs. In gesprek met de clubkanalen verklaart Huiberts de transfer. "Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland", stelt hij. "AZ past voor hem perfect binnen dat plaatje."

Bazoer speelde bij Vitesse vaak als stopper in een vijfmansdefensie, maar bij AZ lijkt hij weer op het middenveld terecht te komen. "Met het oog op het naderende vertrek van Fredrik Midtsjö hebben we snel gehandeld om de kwaliteit op het middenveld te waarborgen", zegt Huiberts. "Riechedly beschikt over een geweldig inzicht, uitstekende technische vaardigheden en staat ook fysiek zijn mannetje. Dat heeft hij al ruimschoots bewezen in de Eredivisie. Het is duidelijk dat hij veel kwaliteiten heeft."

Bij AZ heeft Bazoer een driejarig contract ondertekend. De geboren Utrechter komt uit de jeugd van PSV, brak door bij Ajax en speelde daarna voor VfL Wolfsburg, FC Porto, FC Utrecht en Vitesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s