Götze krijgt lof na debuut voor Frankfurt: 'Hij kreeg terechte publiekswissel'

Götze krijgt lof na debuut voor Frankfurt: 'Hij kreeg terechte publiekswissel'

2 augustus - 08:47
22

Mario Götze heeft direct weten te overtuigen bij zijn officiële debuut voor Eintracht Frankfurt. In het DFB Pokal-treffen met 1.FC Magdeburg stond de oud-PSV'er twee keer aan de basis van een treffer. Dat zorgt voor mooie woorden vanuit de Duitse pers.

Götze was tegen Tweede Bundesliga-club Magdeburg niet direct betrokken bij een goal, maar toch vervulde hij een belangrijke rol bij de 0-1 en 0-2. In de eerste minuten van de wedstrijd zochten Götze en Filip Kostić elkaar op, waarna laatstgenoemde de assist kon geven bij de openingstreffer. Een klein half uur later zette zorgde Götze ervoor dat Ansgar Knauff een grote kans kreeg. In de eerste instantie ging de bal er niet in, maar in de rebound wel.

De Duitse media reageerden enthousiast op de eerste officiële minuten van Götze bij Frankfurt. 'Götze kreeg een terechte publiekswissel', schrijft BILD. 'De aanwinst van PSV heeft bewezen dat hij nu al een sleutelspeler is voor Eintracht.'

Kicker ziet dat 'alle ogen' gericht waren op Götze. 'De wereldkampioen stelde niet teleur. Hij gaf veel slimme passes en was betrokken bij de eerste twee goals.' Götze kan zijn goede debuut vrijdag al een vervolg geven: dan speelt Frankfurt tegen zijn oude werkgever Bayern München.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast