Zeven conclusies: PSV op miljoenenjacht in Champions League, KNVB helpt niet

Zeven conclusies: PSV op miljoenenjacht in Champions League, KNVB helpt niet

02-08-2022 22:45
171 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

PSV kon de zege ruiken, maar slaagde er dinsdagavond niet in de heenwedstrijd richting de play-offs van de Champions League winnend af te sluiten. Het werd 1-1 tegen AS Monaco. VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies.

Van leiden naar lijden
Door een fraai doelpunt van Joey Veerman leidde PSV veertig minuten lang in Monte Carlo, maar uiteindelijk werd het lijden: in de slotfase kregen de Eindhovenaren het zwaar te verduren en viel uiteindelijk ook de gelijkmaker. Positief is dat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de eerste helft zeer volwassen, geconcentreerd en bijna foutloos speelde tegen Monaco, dat niet de indruk maakte een wonderploeg te zijn.

KNVB helpt PSV niet
Bij PSV zullen ze niet blij zijn met de strakke planning van de KNVB: afgelopen zaterdag gingen de Eindhovenaren tot het gaatje om de Johan Cruijff Schaal te winnen ten koste van Ajax, terwijl aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen, thuis tegen FC Emmen op het programma staat. Wat meer rust zou PSV goed doen, zo bleek in de slotfase toen Monaco in het snikhete Monte Carlo veel fitter oogde.

Lockdown-taferelen
Nee, er is geen lockdown in Monaco. Stade Louis II bleef gewoon weer angstvallig leeg. Voetbal leeft niet in het protserige Monte Carlo en dat leverde een ambiance op, die eigenlijk niet bij de Champions League past. De 450 meegereisde supporters van PSV zorgden in elk geval nog voor wat sfeer.

Veerman in Oranje?
Als de regisseur van PSV deze lijn doortrekt, kan Louis van Gaal niet meer om hem heen. De bondscoach heeft er in de aanloop naar het WK in Qatar, dat op 21 november begint, nooit een geheim van gemaakt dat hij met name spelers gaat selecteren die in vorm zijn. In dat plaatje past Veerman, op dit moment. Ook Ibrahim Sangaré blonk uit. De Ivoriaanse middenvelder dráágt PSV: het was geen toeval dat de gelijkmaker kort na zijn gedwongen wissel viel.

Massa is kassa
PSV sidderde en bibberde in de eerste helft, toen scheidsrechter Davide Massa door de VAR naar het scherm werd geroepen. De Italiaan bleek niet flauw en beoordeelde de bal op de arm van Jordan Teze volkomen terecht niet als penalty. Bij veel PSV-supporters zullen de gedachten terug zijn gegaan naar Feyenoord-PSV op 8 mei. Serdar Gözübüyük besloot toen anders bij een vergelijkbaar moment.

Eerst Fransen, dan Schotten of Belgen
Met het gelijkspel heeft PSV zichzelf een redelijke uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de play-offs Champions League. Dinsdag volgt de return in het Philips Stadion. De winnaar van het tweeluik treft de winnaar van Rangers FC - Union Sint-Gillis. Het team van Giovanni van Bronckhorst, drie maanden geleden nog Europa League-finalist, verloor dinsdagavond met 2-0 van de Belgische stuntploeg.

Miljoenenjacht PSV
Volgende week staat er veel, heel veel op het spel in de return tegen Monaco. Als PSV wint en uiteindelijk ook de play-offs van de Champions League overleeft, dan is de club verzekerd van 31,64 miljoen euro aan inkomsten. En waarschijnlijk nog wel meer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie