'Wij hebben zaterdag nog een zware pot gehad en zij niet, dat zag je terug'

'Wij hebben zaterdag nog een zware pot gehad en zij niet, dat zag je terug'

2 augustus - 22:35
93

Ruud van Nistelrooij heeft gemengde gevoelens na de 1-1 tegen AS Monaco. PSV kwam op voorsprong, maar werd in de tweede helft overlopen en dus kan Van Nistelrooij met de uitslag leven.

"De stemming was dubbel, de spelers waren toch teleurgesteld omdat we 1-1 hebben gespeeld, maar gezien de tweede helft was het ook realistisch", zegt Van Nistelrooij voor de camera bij ESPN.

De vermoeidheid speelde zeker een rol, zegt de trainer van PSV. "Wij hebben zaterdag nog een zware pot gehad en zij niet. Dat zag je terug. Al met al zijn we teleurgesteld, maar de uitslag is terecht. We hadden de wedstrijd onder controle en maakten een goede goal. Dat probeerden we uit te bouwen, maar we zijn goed weggekomen en hebben moeten knokken. We zijn als team begonnen en geëindigd. Volgende week is het game-on."

Ook aanvoerder Luuk de Jong hinkt op twee gedachten. "Het was een aardige strijd, ja. En ook behoorlijk benauwd. We hebben met z'n allen gestreden. Het was zeker niet makkelijk voor ons, vooral op het einde niet. We kwamen er moeilijk uit en waren zelf slordig aan de bal. Dan kom je ook niet lekker in je spel. Gelukkig maakten we de goal. Ook in de tweede helft kwamen we niet tot goede aanvallen en verder hebben zij aardig drukgezet. Daar hadden wij moeite mee."

"Natuurlijk is het zwaar als je zaterdag tegen Ajax hebt gespeeld en nu weer moet, maar daar moeten we fit genoeg voor zijn. We moeten het bij onszelf zoeken. Als je zelf slordig bent wordt het gewoon heel zwaar. Je kunt tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. Monaco is een pittige ploeg. Met de fans erachter verwacht ik dat we een betere wedstrijd op de mat kunnen leggen", zegt De Jong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s