'Chelsea zeer geïnteresseerd in Frenkie de Jong, onderhandelingen gestart'

3 augustus 2022 om 00:00
Laatste update: 3 augustus 2022 om 00:10

De geruchten over een mogelijke transfer van Frenkie de Jong naar Chelsea krijgen steeds meer tractie. Volgens The Athletic volgt men op Stamford Bridge de situatie met 'grote belangstelling', terwijl Diario Sport meldt dat de onderhandelingen zijn geopend.

Chelsea beleeft een frustrerende transferperiode, moest Raphinha en Jules Koundé aan FC Barcelona laten, maar The Blues zouden nu in Camp Nou kunnen shoppen: De Jong staat hoog op de lijst. Manager Thomas Tuchel is een groot bewonderaar van de middenvelder.

De komst van De Jong wordt gezien als een 'elite succession plan' voor de opvolging van N'Golo Kanté en Jorginho, schrijft The Athletic. De Franse en Italiaanse controleur, die Chelsea in 2021 naar de Champions League leidden, hebben een aflopend contract.

Het is geen geheim dat De Jong naar Manchester United kan, maar het is voor alle partijen duidelijk dat de hele transfer al weken in kannen en kruiken was geweest als de hoofdrolspeler naar de club van Erik ten Hag had gewild.

De voorkeur van De Jong gaat uit naar een langer verblijf bij Barcelona. Bovendien wil hij elke cent innen van het bedrag - zo'n negentien miljoen euro aan salarissen - dat hij nog tegoed heeft. Als de Oranje-international tóch vertrekt, dan maakt Chelsea een goede kans.

De Londenaren spelen in tegenstelling tot United in de Champions League. Het feit dat Barça geïnteresseerd is in Marcos Alonso en Cesar Azpilicueta, kan ook in Chelsea's voordeel werken. Volgens Sport zijn de onderhandelingen over een transfer van 80 miljoen euro inmiddels opgestart.