PSV bevestigt transfernieuws: 'We wensen je al het geluk toe in je carrière'

PSV bevestigt transfernieuws: 'We wensen je al het geluk toe in je carrière'

4 augustus - 20:48
17

PSV heeft officieel afscheid genomen van Maxime Delanghe. De 21-jarige keeper maakt de overstap naar Lierse SK, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

Eerder op de donderdagavond maakte het Eindhovens Dagblad al melding van de transfer. Nog dezelfde avond bevestigt PSV het nieuws. Delanghe, die nog tot medio 2023 vastlag in Eindhoven, tekent een meerjarig contract bij Lierse. Bij PSV was de sluitpost overbodig geworden. De technische leiding van de Eindhovenaren zien in Kjell Peersman een toekomstig eerste doelman, maar niet in Delanghe. Daarnaast heeft Ruud van Nistelrooij de beschikking over Walter Benítez, Boy Waterman en Joël Drommel.

Delanghe kwam in 2017 over uit de jeugd van Anderlecht en doorliep de hoogste jeugdelftallen van PSV. Onder leiding van Roger Schmidt werd hij bij de hoofdmacht gehaald, maar een officieel debuut bleef uit. Wel kwam Delanghe 33 keer in actie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. PSV bedingt naar verluidt een doorverkooppercentage bij Lierse. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.