Letsch treft met Vitesse oude bekende tegen Feyenoord: 'Voelt apart'

Letsch treft met Vitesse oude bekende tegen Feyenoord: 'Voelt apart'

05-08-2022 14:05 Laatste update: 14:44
38

Aanstaande zondag begint Vitesse de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Thomas Letsch heeft er zin in, maar hij schat wel in dat Feyenoord de favoriet is.

"We zijn blij dat het weer gaat beginnen", vertelt Letsch in een interview op de site van Vitesse. "Naarmate het steeds dichterbij komt verandert de spirit en kijkt iedereen er steeds meer naar uit. Duels in de Eredivisie zijn altijd anders dan de voorbereiding. En we treffen ook direct een mooie tegenstander", vertelt de Duitse trainer over de Rotterdamse opponent van aankomende zondag. Letsch is sinds dit seizoen, samen met Ron Jans van FC Twente, de langstzittende trainer die nu nog in de Eredivisie actief is bij dezelfde club.

De Duitse oefenmeester praat in ieder geval vol lof over tegenstander Feyenoord. "Het is altijd één van de topploegen. Kijk alleen al naar het Europese jaar dat ze achter de rug hebben. Er is bij Feyenoord veel veranderd en ze zijn zeker nog niet op volle kracht, maar ze zullen ongetwijfeld weer in de top-drie meedraaien. Feyenoord is de favoriet voor zondag." Vorig seizoen wonnen de Arnhemmers in eigen huis met 2-1 van de Rotterdammers.

Met de wedstrijd tegen Feyenoord komt Vitesse direct tegenover een oude bekende te staan. Jacob Rasmussen speelde twee seizoenen lang voor de ploeg van Letsch, maar tekende deze zomer een contract in de Kuip. Voor de Duitse oefenmeester zal het een gek weerzien worden. "Het voelt apart om tegen hem te spelen, omdat hij een belangrijk onderdeel van ons team was. Maar zo gaat het in het voetbal. Ik ben blij dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden, maar ik hoop dat hij na afloop van de wedstrijd niet blij zal zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie