Superlatieven tekort voor Botman bij Newcastle: 'Hij is alles waar we op hoopten'

Superlatieven tekort voor Botman bij Newcastle: 'Hij is alles waar we op hoopten'

5 augustus - 15:28 Laatste update: 15:29
20

Newcastle United-manager Eddie Howe is lyrisch over Sven Botman. De Engelsman laat op de persconferentie in aanloop naar de eerste wedstrijd van het Premier League-seizoen tegen Nottingham Forest doorschemeren dat de Nederlander gaat starten.

Howe is zeer te spreken over de manier waarop Botman zich heeft gemanifesteerd in de voorbereiding. De centrumverdediger werd eerder deze transferperiode voor 37 miljoen euro overgenomen van Lille OSC. "Ik heb hem tijdens de voorbereiding natuurlijk van dicht bij gezien en ik heb kunnen zien hoeveel talent hij heeft", stelt Howe.

De manager maakt duidelijk dat hij 'erg blij' is met de komst van Botman. "Ik denk dat Botman alles is waar we op hoopten", steekt hij de loftrompet. "Hij is technisch erg goed, heeft veel kracht en is defensief sterk. Volgens mij is hij klaar om direct te spelen."

Botman geldt als de op twee na duurst inkomende transfer ooit van Newcastle. Deze zomer gaven The Magpies, die recent zijn overgenomen door Saoedische investeerders, al 66 miljoen euro uit. Naast Botman kwamen ook Matt Targett en Nick Pope naar St. James' Park. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s