Ajax gaat Pachuca helpen met opleiden, Mexicaanse talenten mogelijk naar Amsterdam

Ajax gaat Pachuca helpen met opleiden, Mexicaanse talenten mogelijk naar Amsterdam

5 augustus - 18:45 Laatste update: 18:47
99

Ajax gaat samenwerken met het Mexicaanse Pachuca. De twee clubs gaan hun kennis delen op het gebied van talentontwikkeling. Ajax gaat in Mexico helpen met de scholing van jeugdtrainers, terwijl grote talenten van Pachuca vanaf nu mogelijk naar Amsterdam vertrekken.

Ajax maakt vrijdag melding van de samenwerking met Pachuca. In de toekomst zullen de twee clubs samen ook gezamenlijke activiteiten opzetten, zoals oefenduels. Armando Martinez, de president van Pachuca, reisde naar Amsterdam om de samenwerking officieel te maken.

"Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers", stelt hij. "Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa."

Klaas-Jan Huntelaar reageert ook op de overeenstemming met Pachuca. "Als Ajax kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent. Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent." In #DoneDeal de podcast werd de samenwerking tussen Ajax en Pachuca al aangekondigd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.