Niemand wil nummer 9-shirt dragen bij Chelsea: 'Ze zeggen dat het vervloekt is'

Niemand wil nummer 9-shirt dragen bij Chelsea: 'Ze zeggen dat het vervloekt is'

6 augustus - 10:30 Laatste update: 10:34
50

Chelsea heeft nog altijd niemand gevonden die het shirtnummer 9 wil overnemen van de vertrokken Romelu Lukaku. Manager Thomas Tuchel gaf tijdens het persmoment in aanloop naar het eerste Premier League-duel van The Blues daar een opmerkelijke reden voor.

Chelsea treft Everton zaterdagavond en daags voor het duel blikte Tuchel vooruit. De club uit Londen begint het seizoen zonder echte spitsen in het eerste elftal: Armando Broja en Michy Batshuayi zijn de enige centrumspitsen op papier. De club is hard op zoek naar een dergelijke versterking in de voorhoede en is naar verluidt geïnteresseerd in Pierre-Emerick Aubameyang, maar Tuchel wilde op het persmoment niets over de interesse kwijt. 

Wél wilde Tuchel uitleggen waarom niemand het shirt met nummer 9 heeft opgeëist. "Het is vervloekt, ik krijg van mensen binnen de club echt te horen dat het vervloekt is", stelt de Duitse manager, opgetekend door The Telegraph. "Nu was er ook geen interesse in rugnummer 9 toen opnieuw gekeken werd naar de verdeling van de rugnummers. Niemand wilde zich eraan wagen. Iedereen die al een tijdje bij de club rondloopt, vertelt me ook de verhalen over spitsen die rugnummer 9 hadden en niet scoorden. Dus nee, het heeft geen tactische reden dat we nog geen nummer 9 hebben aangewezen."

Chelsea heeft de afgelopen jaren weinig succes gekend met spitsen die het shirt met nummer 9 droegen. Onder meer Fernando Torres, Álvaro Morata, Hernan Crespo en Gonzalo Higuaín schoten allemaal tekort, nadat ze bij de vorige club de sterren van de hemel speelden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.