De Telegraaf: oud-international David Mendes da Silva (40) gearresteerd

De Telegraaf: oud-international David Mendes da Silva (40) gearresteerd

6 augustus - 12:53 Laatste update: 13:25
160

David Mendes da Silva is gearresteerd op verdenking van een reeks ernstige strafbare feiten, waaronder drugshandel en witwassen. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf. 

De veertigjarige oud-prof werd afgelopen donderdag tijdens een verjaardagsfeest aangehouden. De politie vermoedde dat hij op de hoogte was van het onderzoek en wilde vluchten. Volgens de recherche is hij ook betrokken bij de malafide illegale goksite Edobet, waaraan al meerdere profvoetballers werden gelinkt. 

Volgens De Telegraaf dook de naam van Mendes da Silva op in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel. Via de haven van Rotterdam werden duizenden kilo's coke het land binnengesmokkeld. Dat hij de laatste weken grote geldbedragen opnam, richtte de schijnwerpers extra op hem. De politie hield er rekening mee dat de voormalig verdediger annex middenvelder een vlucht naar het buitenland voorbereidde. Als hij schuldig wordt bevonden, moet hij vrezen voor een jarenlange celstraf.

Mendes da Silva brak door in het betaald voetbal bij Sparta, dat hem begin deze eeuw ook aan Ajax verhuurde. Via NAC Breda kwam hij terecht bij AZ, waar hij zijn grootste successen vierde. In 2009 werd hij zelfs landskampioen met de Alkmaarders. In het buitenland was hij actief voor Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Ook speelde Mendes da Silva zeven interlands voor het Nederlands elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s