VI: Feyenoord is akkoord met Bournemouth en ziet ook Senesi vertrekken

VI: Feyenoord is akkoord met Bournemouth en ziet ook Senesi vertrekken

06-08-2022 15:28 Laatste update: 15:42
175

Feyenoord en AFC Bournemouth zijn het eens geworden over de transfer van Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger vertrekt naar de Engelse promovendus en speelt het komende seizoen in de Premier League

Dat meldt Voetbal International. Senesi speelt sinds 2019 bij de Rotterdammers en kende een succesvolle periode in de havenstad. De Argentijn wordt de derde speler van Feyenoord die na het succesvolle Europese seizoen in de Conference League de overstap naar de Premier League maakt: eerder staken Luis Sinisterra (Leeds United) en Tyrell Malacia (Manchester United) al het kanaal over. Tegelijkertijd staat Fredrik Aursnes in de belangstelling van Benfica. 

Senesi hoopt in de Premier League zich meer in de kijker te spelen met het oog op het opkomend WK in Qatar. Senesi ligt nog één seizoen vast bij Feyenoord en de verwachting is dat de club ongeveer vijftien miljoen euro overhoudt aan de transfer. De Rotterdamse club had ook nog de optie om het contract met één seizoen te verlengen tot 2024. 

Feyenoord nam Senesi in 2019 over van het Argentijnse San Lorenzo en legde destijds zeven miljoen euro neer voor de mandekker. De 25-jarige Senesi wordt de tweede grote aanwinst van Bournemouth: eerder werd Marcus Tavernier voor ongeveer twaalf miljoen euro overgenomen van Middlesbrough.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie