FC Groningen meldt uitgaande transfer: 'Zijn er van beide kanten tevreden over'

FC Groningen meldt uitgaande transfer: 'Zijn er van beide kanten tevreden over'

6 augustus - 16:12
14

FC Groningen neemt definitief afscheid van Sam SchreckDe Trots van het Noorden verkoopt de 23-jarige middenvelder aan FC Erzgebirge Aue, de club waaraan hij het afgelopen seizoen al verhuurd werd.

Erzgebirge Aue had een optie tot koop in het huurcontract, maar lichtte die niet na de degradatie naar de 3. Bundesliga. Nu komt het alsnog van een definitieve transfer. Schreck kwam in 2019 over van Bayer Leverkusen, maar wist niet door te breken in de Eredivisie. In totaal kwam hij tot 27 officiële wedstrijden voor Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is van mening dat een vertrek van Schreck voor alle partijen het beste is. "Na zijn verhuurperiode in het afgelopen seizoen was ook voor het komende seizoen het perspectief van Sam richting het eerste elftal van FC Groningen niet groot. Voor beide partijen was het wenselijk te zoeken naar een definitieve oplossing voor de situatie van Sam. Die hebben wij weten te vinden met FC Erzgebirge Aue", reageert hij op de clubsite. "Daar zijn we van beide kanten tevreden over. Wij danken Sam hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast