Van Nistelrooij: 'Hij heeft fantastische kwaliteiten, voor zijn leeftijd heel ver'

Van Nistelrooij: 'Hij heeft fantastische kwaliteiten, voor zijn leeftijd heel ver'

6 augustus - 23:52
85

Ruud van Nistelrooij is blij dat de wijzigingen die hij doorvoerde in de basisopstelling van PSV tegen FC Emmen (4-1) goed uitpakten. De oefenmeester genoot ervan dat de jongelingen hun kansen grepen.

Van Nistelrooij besloot onder meer Ibrahim Sangaré en Guus Til uit de basis te laten en te sparen voor de return tegen AS Monaco. "Ik geniet van de jonkies. De rechterkant met Ki-Jana (Hoever, red.), Bakayoko en ook Xavi (Simons, red.). Dat zijn jongens van negentien jaar", zegt de trainer na afloop op het persmoment. "Maar ook Saibari, Oppegard en Ledezma maken minuten. Het is niet alleen dat we jongens rust kunnen geven, maar ook dat we anderen de minuten kunnen geven die ze verdienen."

Dat Sangaré en Til op de bank bleven, had niets te maken met de fitheid van het duo. "Ze kwamen in aanmerking om te spelen", benadrukt Van Nistelrooij. "Anders zouden ze op de tribune zitten. Ze hadden kunnen starten. Maar laat de jonge jongens op de deur kloppen, onrustig worden en pushen. Ze moeten overtuigd zijn van hun kwaliteiten, daar wordt iedereen beter van."

Naast Van Nistelrooij zit Simons, die een uitstekend duel speelde tegen Emmen. De keuzeheer is lovend over de middenvelder. "Hij heeft fantastische kwaliteiten. Hij weet wat hij wil. Hij heeft al twee keer in het buitenland gewoond en die ervaring neemt hij mee. Voor zijn leeftijd is hij al ver."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie