Sangaré wijst twee Engelse clubs af: 'Hij is nu de best betaalde speler bij PSV'

Sangaré wijst twee Engelse clubs af: 'Hij is nu de best betaalde speler bij PSV'

07-08-2022 10:46
177

Ibrahim Sangaré verkiest een langer verblijf bij PSV boven een transfer naar Southampton of Everton. Die Premier League-clubs zaten nadrukkelijk achter de 24-jarige Ivoriaan aan. Dat stelt Kiki Musampa, wiens broer de zaakwaarnemer is van Sangaré.

PSV pakte zondagochtend uit met de contractverlenging van de middenvelder, die nu tot medio 2027 vastligt. De Eindhovenaren houden hem daarmee uit handen van de Engelse clubs. "Southampton wilde hem hebben, maar dat vond hij niet de geschikte club", vertelt Musampa bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Everton wilde hem ook hebben, maar daar had hij ook zijn twijfels over. Dat zijn clubs die niet zeker zijn in de Premier League. Het gevaar om te degraderen is groot."

Bovendien deed PSV een goed voorstel. "Ik moet zeggen: het is een heel goed bod geweest van PSV", aldus Musampa. "Hij is nu dé best betaalde speler bij PSV."  Bovendien lijkt de club verlost van de transferclausule, van naar verluidt 37,5 miljoen euro. Al wil de ex-Ajacied dat niet bevestigen. "Ik weet niet of de club dat naar buiten wil brengen. Ik wil dinsdag nog kijken tegen Monaco, straks kom ik niet binnen", zei hij met een veelzeggende glimlach.