'Concurrentie is goed, maar het is natuurlijk lastig om op de Ajax-bank te zitten'

'Concurrentie is goed, maar het is natuurlijk lastig om op de Ajax-bank te zitten'

07-08-2022 11:37
128

Brian Brobbey vond het 'lastig' om op de bank te beginnen in de eerste Eredivisie-wedstrijd van Ajax. De Amsterdammers wonnen zaterdag met 2-3 bij Fortuna Sittard.

Brobbey viel bij de start van de tweede helft in en drukte met een goal en onbedoelde assist zijn stempel op de Ajax-comeback. "De eerste helft was natuurlijk niet goed, maar in de tweede helft deden we het beter. De wissels brachten veel power", analyseert de twintigjarige spits voor de NOS-camera. "Aan de bal waren we ook beter."

Wedden

Meer odds

Het liefst had Brobbey vanaf de eerste minuut gespeeld, maar Dusan Tadic mocht van trainer Alfred Schreuder als spits beginnen. "Concurrentie maakt me beter, maar natuurlijk is het lastig om op de bank te zitten. Ik wil spelen. Nu is het belangrijk dat ik hard train en het laat zien in de wedstrijden. De trainer maakt de keuzes."

Schreuder gaf na de eerste zege van het seizoen aan dat een hele wedstrijd nog te vroeg komt voor Brobbey. "Maar 45 minuten gaat prima. Hij traint hard, hij doet goed zijn best weet wat er gevraagd wordt als spits. Dat zie je ook, er is een goede klik met de spelers om hem heen, ze zoeken hem veel. Dat is belangrijk", liet hij optekenen door Voetbal International.