FC Groningen wil af van De Leeuw, twee clubs in de markt: 'Beetje respectloos'

7 augustus om 12:12

Michael de Leeuw is uitgespeeld bij FC Groningen. De nieuwe trainer Frank Wormuth heeft hem zondag naar de tribune verwezen en die mededeling is de geroutineerde spits (35) rauw op zijn dak gevallen.

In een interview met het Dagblad van het Noorden spreekt De Leeuw zijn verbazing uit. Hij had naar eigen zeggen 'nooit verwacht' dat hij degene zou zijn die buiten de wedstrijdselectie zou vallen voor de seizoensopener tegen FC Volendam. "Ik was verrast. Tegelijkertijd kan het signaal niet duidelijker zijn. Ik mag vertrekken", aldus De Leeuw.

Het liefst was hij bij Groningen gebleven. "Ook bijvoorbeeld om het record van topscorer aller tijden van de club aan te vallen, maar dat wordt me nu onmogelijk gemaakt. Ik vind de manier waarop dit allemaal gaat eigenlijk wel een beetje respectloos. Ze hadden het me ook gewoon kunnen vertellen. Zo van: hé Michael, we vinden het beter dat je gaat vertrekken in plaats van de rigoureuze boodschap die ik nu hebben gekregen. Ze willen blijkbaar dat het signaal zo duidelijk mogelijk is en dat er geen twijfel meer over kan bestaan."

Nieuwe club
"Ik ga er vanuit dat FC Groningen niet al te moeilijk gaat doen over mijn contract. Dat heb ik ze ook gevraagd", vertelt De Leeuw, die in de belangstelling staat van zijn oude clubs FC Emmen en Willem II. "Ik ga er vanuit dat, als een club zich meldt, FC Groningen gewoon meewerkt en me laat gaan. Ik verwacht niet dat ze nog geld voor me vragen, maar dat we dit naar beide kanten toe gewoon netjes afhandelen."