Volendam luistert rentree in Eredivisie op met punt tegen Groningen

Volendam luistert rentree in Eredivisie op met punt tegen Groningen

07-08-2022 14:14 Laatste update: 14:15
99

FC Volendam heeft zich knap naar een punt geknokt bij zijn terugkeer in de Eredivisie. Voor FC Groningen leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, maar trainer Frank Wormuth zag zijn ploeg de voorsprong uit handen geven: 2-2.

Volendam trad onder meer aan met Carel Einting en de pas zestienjarige (!) Billy van Duijl. Henk Veerman begon daarentegen op de bank. Bij Groningen is Jörgen Strand Larsen nog altijd de blikvanger. De club probeert hem nog één seizoen te behouden.

De Trots van het Noorden begon sterk en had niet lang nodig om zijn intenties duidelijk te maken. Al na anderhalve minuut was het raak. Cyril Ngonge haalde hard en doeltreffend uit. Volendam kreeg nauwelijks de tijd om van de schrik te bekomen, want niet veel later was Strand Larsen dicht bij de 2-0. De inzet van de Noor ging rakelings over op aangeven van Tomas Suslov.

Na een kwartier gaf ook Volendam een teken van leven. Franco Antonucci haalde heerlijk uit en dacht even dat zijn bal in de kruising zou vliegen, maar keeper Michael Verrips redde geweldig. Toen Strand Larsen met een intikker alsnog voor de 2-0 tekende leek de thuisploeg een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Dat was echter buiten de veerkracht van Volendam gerekend. De formatie van Wim Jonk kwam steeds beter in de wedstrijd en Daryl van Mieghem beloonde dat met de aansluitingstreffer.

Opvallend genoeg wisselde Jonk vrijwel direct na die goal. Ibrahim El Kadiri maakte plaats voor Veerman. Het was echter Van Mieghem die dicht bij een tweede treffer was. Tot twee keer toe blokte Radinio Balker zijn poging. 

Ook in de tweede helft zorgde Van Mieghem voor het grootste gevaar namens Volendam, dat het goede slot van de eerste helft een vervolg gaf. De buitenspeler glipte behendig tussen Balker en Laros Duarte door, maar de paal stond de 2-2 in de weg. Het was een open wedstrijd, met kansen over en weer. Ngonge schoot in het zijnet en Veerman werd aan de andere kant net op tijd afgestopt.

Een derde treffer viel twintig minuten voor tijd en kwam op naam van Benaissa Benamar. Hij kopte in na een hoekschop, maar Neraysho Kasanwirjo leek de bal voor de lijn weg te werken. Het spel ging dan ook verder, tot de VAR oordeelde dat de bal volledig over de lijn was. De vermoeidheid sloeg daarna toe bij de Noord-Hollanders, maar de terugkeer in de Eredivisie leverde wel een punt op. Mede doordat Strand Larsen over schoot uit een halve omhaal en een vrije trap van Laros Duarte werd gekeerd.