Slot ziet Bijlow bedanken: 'Justin is open en eerlijk geweest richting mij'

Slot ziet Bijlow bedanken: 'Justin is open en eerlijk geweest richting mij'

07-08-2022 14:50
90

Feyenoord kan zondag al niet meer beschikken over Marcos Senesi, maar Fredrik Aursnes is nog wel van de partij in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Volgens trainer Arne Slot is een transfer van de Noorse controleur nog niet zo ver gevorderd als die van de Argentijnse verdediger.

Senesi is onderweg naar Engeland om zijn overstap naar Bournemouth af te ronden. Aursnes staat op zijn beurt in de belangstelling van het Benfica van Roger Schmidt. "Dat is nog niet zó concreet op dit moment", laat Slot weten bij ESPN. "Er kan wel interesse in hem zijn, maar dat geldt voor meer spelers. Bij Marcos zit het in een afrondende fase. Dan is het niet logisch om hem nog op het veld te zetten, als hij al met anderhalf been bij zijn nieuwe club is. Dat geldt voor Fredrik nog niet."

Wedden

Meer odds

Slot legt ook uit waarom Gernot Trauner de aanvoerder is. Voorheen was Justin Bijlow vice-captain. "Jens was en is onze aanvoerder, alleen speelt hij vandaag niet. En Justin heeft aangegeven dat hij liever niet onze vaste aanvoerder wil zijn. Je weet nooit hoe spelers het ervaren als je ze de band geeft. Er komt meer bij kijken dan alleen het bandje dragen en de één vindt dat prettiger dan de ander. Justin is daar open en eerlijk in geweest richting mij. Vandaar is Gernot aanvoerder."