'Operación salida' krijgt nieuw hoofdstuk: Neto vertrekt naar Premier League

'Operación salida' krijgt nieuw hoofdstuk: Neto vertrekt naar Premier League

07-08-2022 15:17 Laatste update: 15:26
3

Bournemouth AFC heeft Neto Murara gecontracteerd. De Braziliaanse doelman, die bij FC Barcelona overbodig was, tekent voor één jaar bij de Engelse promovendus.

De Catalanen wilden deze zomer een vijftal spelers van de hand doen. In dat project, ook wel Operación salida genoemd, moesten Samuel Umtiti, Martin Braithwaite, Óscar Mingueza, Riqui Puig en Neto allemaal vertrekken om zo financieel wat meer ademruimte te creëren. Mingueza tekende onlangs al voor Celta de Vigo, terwijl Puig op het punt staat naar LA Galaxy te verkassen. 

De 33-jarige Neto, die één interland keepte voor Brazilië, maakte in 2019 de overstap van Valencia naar Barcelona. De Braziliaan fungeerde destijds als wisselgeld in de transfer van Jasper Cillessen, die de omgekeerde weg bewandelde. In drie seizoenen voor de Spaanse grootmacht speelde hij 21 officiële duels. 

Zijn nieuwe werkgever begon zaterdag zeer goed aan het nieuwe Premier League-seizoen. In de seizoensouverture werd het Aston Villa van Steven Gerrard overtuigend met 2-0 opzij gezet. Volgende week zaterdag kan Neto, die bij Bournemouth waarschijnlijk ploeggenoten wordt met Marcos Senesi, zijn debuut maken in het uitduel met Manchester City.