'Valencia komt over de brug: problemen rondom transfer Cillessen opgelost'

'Valencia komt over de brug: problemen rondom transfer Cillessen opgelost'

07-08-2022 21:07 Laatste update: 21:22
37

De problemen die er waren tussen Jasper Cillessen en zijn huidige club Valencia CF zijn inmiddels opgelost, meldt de Gelderlander. Niets staat de terugkeer van de Oranje-keeper in Nijmegen nog in de weg.

Zondag is Cillessen met Valencia om tafel gegaan en daar is een compromis uitgerold over de problemen die de keeper nog met de clubleiding had. Volgens de technisch directeur van NEC, Ted van Leeuwen, zou de doelman nog geld krijgen van Valencia en de Spanjaarden wilden dat hij van dat bedrag zou afzien. De bestuurder van de Nijmegenaren vertelde ook dat die problemen zelfs een eventuele transfer in de weg kunnen staan. Vanwege deze perikelen werd de persconferentie van NEC rondom de transfer twee keer uitgesteld.

Cillessen zal volgens verschillende bronnen een contract gaan tekenen in Nijmegen voor drie seizoenen. Het transferbedrag dat NEC overmaakt naar Valencia zou rond de een miljoen euro liggen. Door de problemen kon de 33-jarige doelman ook niet in actie komen tijdens het met 0-1 verloren duel tegen FC Twente. Cillessen keek vanaf de tribune toe hoe Sem Steijn in de slotfase alsnog de winnende maakte tegen de Nijmegenaren.