NEC moet door conflict wachten op 'kwade' Cillessen: 'Het gaat om geld'

NEC moet door conflict wachten op 'kwade' Cillessen: 'Het gaat om geld'

07-08-2022 14:48 Laatste update: 15:23
35

Jasper Cillessen had al lang en breed speler weer van NEC moeten zijn, maar een conflict tussen de doelman, zijn zaakwaarnemer en Valencia CF zorgt voor een gecompliceerde situatie. Dat vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen aan de NOS. Cillessen is woest.

NEC verstuurde deze week een uitnodiging naar de pers om de presentatie van Cillessen bij te wonen. Dat ging echter niet door. De reden bleef onduidelijk, maar Van Leeuwen doet zondag - vlak voor de competitiestart van NEC tegen FC Twente - een boekje open.

"Er is een geschil tussen hem en zijn zaakwaarnemer aan de ene kant en Valencia aan de andere kant", begint de technisch directeur van NEC. "Het contract van Cillessen is klaar en er ligt een getekende transferovereenkomst met Valencia. Om het conflict samen te vatten, al ben ik geen zegsman: Jasper en zijn zaakwaarnemer dachten een akkoord met Valencia te hebben, maar de voorwaarden zijn onderweg een beetje veranderd."

Het is een geldkwestie, bevestigt Van Leeuwen. "Zoals altijd gaat het om geld. Het moet eerst uitgepraat worden, maar dat valt nog niet mee. Het lijkt nu even bekoeld, maar gisteren (zaterdag, red.) was Jasper zo kwaad dat hij dacht: dan ga ik terug en ga ik mijn tijd uitzitten. Wij proberen dat natuurlijk te voorkomen. Het is geen ideale situatie."

Cillessen is op dit moment in Nederland en trainde al mee bij NEC. "Wij zijn hier geen partij in", aldus Van Leeuwen. "Ik heb wel aan een paar kleine touwtjes getrokken, maar heel veel kan ik ook niet doen. Hopelijk doet de tijd z'n werk. Tussen Cillessen en NEC is alles goed."

Ook bij ESPN deed Van Leeuwen zijn verhaal