Van Bommel pakt koppositie over na overwinning met Royal Antwerp

07-08-2022 22:49 Laatste update: 22:50
52

Mark van Bommel is er zondagavond wederom in geslaagd om te winnen met Royal Antwerp FC. In de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven werd het 3-2.

In de basiself had van Bommel wederom geen plek vrijgemaakt voor Vincent Janssen. De spits begon net als in de laatste wedstrijden op de bank, maar mocht nog wel invallen. Jurgen Ekkelenkamp zat nog niet bij de wedstrijdselectie. Hij werd zondag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Royal Antwerp.

In de eerste helft kwam Royal Antwerp binnen een half uur op achterstand. Nachon Nsingi maakte voor Leuven de 0-1 op De Bosuil. De ploeg van van Bommel rechtte de rug en kwam via Radja Nainggolan weer terug in de wedstrijd. De routinier maakte in de 38e minuut de aansluitingstreffer. Twee minuten later was het Michael Frey die Royal Antwerp naar een voorsprong schoot. De concurrent van Vincent Janssen maakte op aangeven van Ritchie de Laet de 2-1.

Na rust ging Leuven op jacht naar de gelijkmaker, die er in 55e minuut ook daadwerkelijk komt. Verdediger Louis Patris maakte er 2-2 van. Van Bommel pakte nog zijn eerste gele kaart als trainer na protesteren om een penalty. In de slotfase was het toch Royal Antwerp dat er met de overwinning vandoor ging. Michel Balikwisha werkte een voorzet in het doel van Leuven. De vlag van de grensrechter ging omhoog, maar de VAR besliste anders. De 3-2 telde als geldig doelpunt. Uiteindelijk maakt dezelfde Balikwisha nog een prachtig doelpunt in de slotfase om aan alle twijfel een einde te maken. De wedstrijd eindigt in 4-2.

Door deze overwinning neemt Royal Antwerp de koppositie over van Leuven. De ploeg van Van Bommel staat als enige ploeg in België op negen punten na drie wedstrijden. Woensdag speelt Royal Antwerp tegen het Noorse Lillestrom in de voorrondes van de Conference League.